Фахівці ІТ-сфери — Віталій Гончарук, Дмитро Мишков і Віктор Сдобников — запустили онлайн-платформу UAIQ.org, призначену для збору коштів на проекти STEM-освіти в Україні. Основними донорами грошей виступлять українці, що проживають за кордоном, повідомляє видання ain.ua.

За словами організаторів, проект покликаний забезпечити здібних учнів і студентів необхідним фінансуванням ініціатив у сфері вивчення фізики, математики чи інформатики у випадках, коли держава чи навчальний заклад не здатні самостійно оплатити подібні проекти. Кошти, наприклад, можуть знадобитися у випадку, коли немає можливості відправити талановитого учня на міжнародну олімпіаду чи провести неформальну освітню подію.

Засновники платформи зазначають, що наразі команда працює над створенням адресних фондів, щоб випускники шкіл чи ВНЗ могли допомагати безпосередньо своєму навчальному закладу після випуску. Також для українців у США UAIQ.org є вигідним способом отримати податкові пільги, профінансувавши освітні проекти на батьківщині.

За серпень-вересень 2017 року UAIQ.org у тестовому режимі успішно залучили кошти на два проекти: хакатон з комп’ютерного зору серед студентів і поїздку на олімпіаду для школярів Рішельєвського ліцею. Тепер команда вирішила офіційно запустити платформу публічно. Зараз на UAIQ.org проходить збір коштів на XVІ Всеукраїнський студентський турнір фізиків і хакатон зі штучного інтелекту серед студентів у Києві.

Поділитися цією статтею