Вчитель початкових класів Андрій Олійник потрапив у список Toп 30 до 30, який щороку складає газета Kyiv Post.

Раніше Андрій Олійник увійшов у ТОП-10 найкращих учителів України за версією Global Teacher Prize Ukraine 2020. Він працює в середній загальноосвітній школі № 35 в місті Кам’янському.

Також до тридцятки відзначених молодих українців увійшла Анна Чернявська, вчителька української мови та літератури школи №3 міста Вільногірська. Вона — одна з ТОП-50 у Global Teacher Prize Ukraine 2020.

Toп 30 до 30 присуджується молодим українцям, які досягли видатних результатів у різних галузях. Нагорода була заснована в 2016 році. Відтоді 30 молодих українців отримують її щороку.

Сьогодні о 17:00 буде онлайн-трансляція церемонії нагородження.

«Завдання сучасного вчителя — створити всі умови для розвитку дитини, щоб після закінчення школи він міг працювати, вчитися, служити.

Найбільша складність, на мою думку, полягає в тому, щоб прокласти стежку до душі дитини. І цей зв’язок часом буває настільки крихким, що досить необережного слова, щоб порвати його назавжди. Але якщо вчителю вдалося налагодити цей зв’язок, з’являється відчуття легкості і свободи. Коли входиш у клас і бачиш ці очі, ти розумієш, що повинен зробити дуже багато, щоб у цих очах не з’явилася нудьга, страх або роздратування, щоб ці очі не відвернулися від тебе і не втратили інтерес. Необхідно навчитися любити своїх учнів. Любити всіх. У нашій професії головні любов і віра. Любити своїх учнів — це вірити в них. Вірити в можливості учня, показувати, що кожен з них талановитий по-своєму. Віра в учня — це головне. Я вірю в учнів і приймаю їх», — сказав Андрій Олійник.

Фото oliynik-osvita.webnode.com.ua.

Поділитися цією статтею