GoGlobal та ГО «Безбар’єрність» разом посилюватимуть психологічну стійкість освітян та школярів.

Освітня фундація GoGlobal та ГО Безбар’єрність підписали Меморандум щодо співпраці. Дві організації громадянського сектора разом працюватимуть над розробкою та промоцією заходів, спрямованих на посилення психологічної стійкості українських дітей та молоді, розвиток звички піклуватися про своє ментальне здоров’я, психо-соціальну підтримку освітян та учнів. Співробітництво відбуватиметься в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я, яку створюють за ініціативою першої леді Олени Зеленської та за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Громадські організації вже почали спільну роботу. Зараз проходить навчання для вчителів та шкільних психологів з експертами Israel Trauma Coalition — коаліцією ізраїльських організацій, що займаються психо-соціальною підтримкою людей, постраждалих у тому числі від війни. Освітяни, які завершать цю програму, отримають право проводити тренінги для інших педагогів та шкільних психологів.

«Нам потрібно спільними зусиллями напрацювати модель психологічної підтримки в освітній сфері, насамперед для українських вчителів. А також зосередитись на промоції психологічного здоров’я як нової цінності нації. Показувати дітям та молоді, як важливо дбати про власний психоемоційний стан, розповідати, як можна допомогти друзям та рідним, якщо вони у кризі», — коментує директорка GoGlobal Тетяна Коврига.

Всеукраїнська програма ментального здоров’я за ініціативою Олени Зеленської створює звичку піклуватися про своє ментальне здоров’я, щоб українці знайшли в собі приховане джерело сили у складні часи. Розробку та впровадження програми координує Міністерство охорони здоров’я України в тісній взаємодії з українськими та міжнародними фахівцями. Ініціатива реалізується за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Поділитися цією статтею