В Україні стартує всеукраїнська інформаційно-освітня кампанія з підвищення рівня кібербезпеки. Учасники кампанії зможуть ознайомитися з простими та зрозумілими правилами кібербезпеки, а також перевірять знання за допомогою інтерактивної гри: це можна зробити за посиланням. Партнерами проєкту стали ГС «Освіторія» та «Всеукраїнська школа онлайн».

Про це повідомили в МОН.

Мета кампанії — підвищити загальний рівень обізнаності громадян про онлайн-загрози та навчити основ кібергігієни. Матеріали програми будуть корисними для підлітків, дорослих та людей літнього віку. Матеріали кампанії містять прості та зрозумілі правила кібербезпеки, яких люди часто не дотримуються в побуті: регулярна зміна паролів, перевірка посилань, за якими переходять користувачі, чи надійності мережі Wi-Fi, до якої підʼєднують гаджети.

«Кібербезпека — особливо актуальна тема під час повномасштабної війни. І дуже важливо надавати їй увагу в школах. Ми бачимо, що чимало підлітків усе ще споживають багато контенту російських блогерів і вони менш захищені від шахрайств та маніпуляцій в інтернеті. Тож дуже доречно вводити цю тему в уроки. Її вивчають у межах інформатичної, громадянської та історичної освітніх галузей. І потрібно, щоб про важливість кібербезпеки говорили не тільки в школах, а й удома чи в медіа», — наголосив заступник міністра освіти і науки України Андрій Сташків.

Ця кампанія є продовженням першої успішної хвилі, яка тривала з вересня 2022 до вересня 2023 року. Ініціатором та організатором кампанії є Представництво Фонду цивільних досліджень і розвитку США в Україні (CRDF Global в Україні) за підтримки Державного департаменту США. А також за підтримки Державного департаменту США та за сприяння Національного координаційного центру кібербезпеки при РНБО України та МОН України, а також за інформаційної підтримки «Всеукраїнської школи онлайн», ГС «Освіторія» та «Київ Цифровий».

Поділитися цією статтею