За повідомленням «Укрінформ» 10 жовтня в приміщенні цього інформаційного агентства перша леді України Марина Порошенко від імені «Фонду Порошенка» та віце-прем’єр Геннадій Зубко, що представляє команду Міністерства регіонального розвитку та будівництва, підписали Меморандум про співпрацю та створення умов для навчання осіб з особливими освітніми потребами.

Меморандум передбачає співробітництво в розробці типових проектів нових будівель і реконструкції приміщень та споруд закладів освіти з урахуванням індивідуальних можливостей дітей з особливими освітніми потребами. Зокрема, йдеться про ресурсні центри, які, за словами Марини Порошенко, можуть бути розташовані як на території навчальних закладів, так і в окремих приміщеннях залежно від можливостей навчального закладу. Ресурсні центри мають бути створені в кожній громаді, а також на рівні регіональних міських центрів.

Геннадій Зубко зазначив, що реформа «Нова українська школа» — це створення нового навчального простору, це навчальні та спортивні майданчики, це інфраструктура. І ця реформа неможлива без інклюзивної освіти.

Типові проекти медіатеки і ресурсної кімнати, що вже розроблені працівниками «Фонду Порошенка», будуть запропоновані замовникам будівництва для подальшої реалізації.

Нагадаємо, 6 жовтня під час зустрічі з фіналістами конкурсу для викладачів Global Teacher Prize Ukraine Президент України Петро Порошенко наголосив на необхідності впровадження інклюзивної освіти.

 

Поділитися цією статтею