Міністерство освіти у Великій Британії видало офіційні рекомендації для шкіл в Англії щодо обмежень на використання мобільних телефонів учнями.

Про це оголосила прес-служба британського уряду, повідомляє «Європейська правда».

Англія приєдналася до інших країн, таких як Іспанія, Португалія та Франція, де використання мобільних телефонів на уроках уже заборонене, і цей крок відповідає рекомендаціям ООН щодо ризиків, пов’язаних з використанням смартфонів у школах.

Нові правила дозволяють кожній школі в Англії самостійно встановлювати свою політику стосовно використання мобільних телефонів учнями і визначають наслідки за їх невиконання. Існують чотири різновиди правил для регулювання цього питання. У найбільш суворому випадку учні не можуть навіть мати при собі телефони в межах школи або їх треба здавати на зберігання перед початком занять.

Ліберальніші підходи передбачають, що учні можуть залишати свої телефони в спеціальних шафках на час уроків, або їм дозволяють мати їх при собі, але не використовувати під час навчання. До того ж учителям дозволено проводити обшуки рюкзаків учнів та конфісковувати телефони як покарання за порушення правил за умови дотримання певних принципів.


Поділитися цією статтею