23 січня в Кабміні було затверджено новий Порядок забезпечення підручниками та посібниками здобувачів повної загальної середньої освіти та педагогічних працівників. Про це повідомляє МОН.

У документі прописано, яким чином держава гарантуватиме безоплатне забезпечення не лише паперовими, а й електронними підручниками. Доступ до електронних підручників учні та вчителі отримуватимуть через Національну освітню електронну платформу.

Що стосується паперових підручників, то відтепер:

  • Безоплатно підручниками забезпечуватимуть не лише в школах та закладах профосвіти, а й у закладах фахової передвищої та вищої освіти (коледжі та технікуми).
  • Видання підручників і посібників здійснюватиметься кожні 5 років з розрахунку 120% від потреби; а для учнів з особливими освітніми потребами — 160% від їх прогнозованої кількості. Тобто кількість підручників виходитиме зі значним запасом.
  • Потреби в підручниках для українців за кордоном забезпечуватимуться через резервний фонд підручників, зокрема з української мови та літератури буде надано до 1000 примірників.

Поділитися цією статтею