Міністерство освіти і науки винесло на громадське обговорення проект Положення про Національну освітню електронну платформу. Про це повідомляє прес-служба МОН.

Електронна освітня платформа має на меті стати майданчиком для виготовлення і розповсюдження електронних книжок, підвищення цифрової компетентності та розвитку електронного навчання. Вона буде сформована у вигляді електронного ресурсу з вільним безкоштовним доступом до електронних підручників та навчальних матеріалів.

Також платформа міститиме необхідні нормативно-правові акти, навчальні програми, підручники, посібники, бази даних тощо. Вона має відповідати вимогам інклюзивного середовища і бути інтерактивною, забезпечуючи взаємодію між учасниками освітнього процесу в мережі (зокрема, зареєстровані користувачі матимуть можливість спілкуватися, перебуваючи безпосередньо на електронному ресурсі).

Переглянути проект Положення можна за посиланням.  Зауваження та пропозиції прийматимуться до 28 березня 2018 року за адресою e_book@imzo.gov.ua у формі таблиці.

Поділитися цією статтею