Міністерство освіти і науки представило для громадського обговорення проект Положення про електронний підручник. Із документом можна ознайомитися за посиланням.

Відтак е-підручник може бути оформлений як самостійне програмне забезпечення (комп’ютерна програма) або файл, що відтворюється за допомогою однієї комп’ютерної програми, яка не вимагає додаткової сплати за її використання. Також він має бути доступним на кількох операційних системах та на мобільних пристроях.

У е-підручнику мають бути інтерактивні інструменти та мультимедійний контент, можливість робити нотатки, закладки, виділяти текст, можливість пошуку за ключовими словами, а також словник.

Також мають бути функції переходу користувачів на створений МОН спеціальний інформаційний ресурс у мережі інтернет для оцінювання відповідності результатів навчання освітнім стандартам чи програмам.

Проект положення про електронні підручники для публічного обговорення підготували спільно Інститут модернізації змісту освіти і Офіс ефективного регулювання (BRDO) за участі стейкхолдерів, зокрема виробників освітнього контенту і представників учительської, батьківської та наукової спільнот.

Зауваження та пропозиції до проекту положення можна надсилати до 2 березня 2018 року за адресою e_book@imzo.gov.ua у формі таблиці за зразком.

nnn
Поділитися цією статтею