Близько 14:00 на площі Конституції (у Харкові) зібралися підлітки для організації бійки в рамках російського флешмобу.

Про це повідомила пресслужба Національної поліції Харківщини.

Поліція встановила 245 учасників масового заходу, з яких 30 повнолітніх. Серед неповнолітніх 149 хлопців та 66 дівчат. Флешмоб запустили в росії. У результаті події ніхто не постраждав.

До роботи з неповнолітніми залучені ювенальні поліцейські. А до відділів поліції вже запросили батьків неповнолітніх.

«Я звертаюся до всіх дорослих. Будьте уважними з вашими дітьми, підтримуйте з ними постійний зв’язок, допомагайте їм розібратися в тому, що відбувається, де добро, а де зло. Війна йде не тільки на полі бою. Ворог хоче знищити нашу країну і використовує наших з вами дітей задля досягнення своїх кровожерливих цілей. Тільки разом ми зможемо це зупинити. Тільки разом ми переможемо цих варварів. Давайте не дозволимо державі членистоногих покалічити наших дітей ще більше, ніж вони скалічені війною зараз!» — прокоментував ситуацію начальник ГУНП у Харківській області Володимир Тимошко.

Слідчими відкрито кримінальні провадження за двома статтями.

Примітка. Імовірно, що планування бійки було дотичне до діяльності ПВК «Редан». Представники цієї субкультури називають себе неформалами й виступають проти футбольних фанатів, мігрантів і вихідців із Кавказу. Вони не асоціюють себе з приватною військовою компанією і кажуть, що приставка ПВК — це жарт. Натомість назва «Редан» сягає корінням японського аніме «Hunter x Hunter», де діє злочинна організація «Геней Редан», також звана «Павуком» або «Примарною трупою». Її символом є павук із цифрою «4». Очолює цей рух буцімто хлопець Алі — гравець у Dota 2 і Counter-Strike. Відомо про нього досить мало, проте в росії ПВК «Редан» вже прославилися сутичками з футбольними фанатами у ТЦ та на вулицях у різних містах. Зокрема в Москві зібралися сотні людей, які влаштували масову бійку. 

Поділитися цією статтею