Учні Малої академії наук України отримають можливість запускати в космос свої проєкти. Про це  повідомили під час візиту школярів-учасників Міжнародної олімпіади геніїв (Genius) до Міжнародної космічної станції (МКС).

Під час поїздки учні також відвідали Центр управління польотами NASA (Mission control center) і Космічний Центр Х’юстон (Space Сenter Houston).

Школярі познайомились з представниками трьох ключових компаній з космічних досліджень — Alpha Space, NanoRacks і Staars. Вони мають свої центри на МКС та здійснюють у космосі по 300-400 експериментів на рік.


«Діти розповіли про свої проєкти. Вони озвучили настільки яскраві питання і пропозиції, що навіть вчені NASA зізналися, що деякі влучні зауваження стануть їм у пригоді», — відзначив керівник міжнародного відділу МАН Євген Кудрявець.


Мала академія наук планує реалізувати з NASA міжнародний конкурс, в якому братимуть участь діти з України та інших країн світу. Переможці зможуть відправити найкращі проекти для реалізації в космос.

Як зазначив президент Малої академії наук Станіслав Довгий, втілення таких проєктів є можливим завдяки унікальній співпраці МАН та NASA, повідомляють у Міносвіти.


«Це неймовірний досвід для наших учнів долучитися до наукових досліджень космосу, запропонувати свої ідеї та розробки, які в майбутньому, без сумніву, зроблять свій внесок у розвиток авіації та космонавтики», — резюмував президент МАН.


Нагадуємо, що на Закарпатті триває міжнародна літня школа з дистанційного зондування землі – її проводять в межах академії Сopernicus МАН.

Поділитися цією статтею