На Закарпатті триває міжнародна літня школа з дистанційного зондування Землі. Її проводять у межах академії Copernicus МАН. Юні науковці вивчають Землю, космос та проводять дослідження, щоб оцінити наслідки лісових пожеж та екологічних катастроф, моніторять повені, хімічний склад атмосферного повітря тощо.

МАН України одна з перших організацій не з Європейського Союзу отримала статус Академії Copernicus — дослідницької програми ЄС  зі спостереження за земною поверхнею.

У програмі тижневої літньої школи у с.Поляна учні використовуюють космічні знімки, щоб моніторити зміни в кожному окремому місті.  Окрім українських школярів, учасниками школи стали учні зі Словаччини та Польщі.

Після завершення навчання переглянути практичні заняття зможе кожен охочий. Відеозапис буде доступний на YouTube-каналі Малої академії наук за посиланням, повідомляє МОН.


Програма Copernicus ЄС надає інформаційні послуги на базі супутникової системи спостереження Землі. Сервіс надає повний безкоштовний та відкритий доступ до всіх зібраних даних. Інформацію можуть використовувати дослідники у різних галузях: в управлінні територіями, місцевому плануванні, сільському, лісовому та рибному господарстві, для забезпечення цивільного захисту населення, покращення транспортної інфраструктури та мобільності, туризму, тощо

Поділитися цією статтею