У видавництві «Смакі» нещодавно вийшов переклад автобіографії мотиваційного спікера і вчителя, який страждає на синдром Туретта, Бреда Коена. Вона подає історію автора, який із підлітка, якого цькували через синдром, зміг стати видатним педагогом.

У 2006 році книжка «Перед класом: Як синдром Туретта зробив мене вчителем, якого в мене ніколи не було» отримала нагороду «Навчальна книга року незалежного видавництва». А у 2022 році її нарешті можуть прочитати українські вчителі, батьки, молодь і надихнутися історією людини з нелегкою долею, але безмежною силою волі й вірою у краще майбутнє.

Книжку видало видавництво «Смакі» у січні, перекладач — Анатолій Саган. Видання доповнив відгук від лауреата премії Global Teacher Prize Ukraine, вчителя інформатики Запорізького навчально-реабілітаційного центру «Джерело» Олександа Жука.

Бреда Коена в дитинстві висміювали, били, знущалися з нього і цуралися через те, що в нього синдром Туретта. Дітям, вчителям і навіть членам сім’ї було важко перебувати поруч із ним. У підлітковому віці багато хто вважав, що він погано поводиться навмисно, незважаючи на те, що в нього не було влади над посмикуваннями і звуками, які він видавав, особливо під час стресових ситуацій. Навіть сьогодні Бреда іноді виганяють з кінотеатрів та ресторанів.

Але історія Бреда Коена — це не про жалість до себе. Його непохитна рішучість і завзяте позитивне ставлення подолали труднощі, з якими він стикався в школі, коледжі та під час пошуку роботи. Бред ніколи не переставав іти до мети, і після двадцяти чотирьох співбесід він отримав роботу своєї мрії — став учителем у початковій школі. Головною його метою у вихованні підростаючого покоління було стати позитивним прикладом для наслідування і вірити в кожного учня, незважаючи на недоліки і зневіру інших. У книзі «Перед класом» Бред розповідає історію свого життя, яка здатна надихнути і дати повірити у свої сили.

За мотивами книжки Hallmark Hall of Fame зняли фільм.

Поділитися цією статтею