Світовий банк виділяє Україні додаткові 1,34 млрд доларів. Витратити їх планують зокрема і на зарплати вчителів.

Про це повідомив Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі.

Також кошти будуть спрямовані на виплату пенсій, підтримку ВПО та інші пріоритетні видатки держбюджету. Основну частину коштів виділить Японія. Інше — гранти від США, Швейцарії та Фонду підтримки, відновлення та реформування України (URTF).

«Фінансова допомога міжнародних партнерів дає нам можливість забезпечувати макрофінансову стабільність України та спрямовувати всі внутрішні ресурси на потреби нашої армії», — зазначив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Раніше в МОН заявляли, що будуть підвищувати зарплати педагогічних працівників на 10,4% з 1 січня та ще на 12,6% з 1 квітня, а також фінансувати поділ класів на групи. Також у Міністерстві зазначили, що на наступний рік на освіту заклали майже на 22% більше, ніж 2023 року — 171,2 млрд грн, з них 148,8 млрд — загальний фонд МОН. Це дозволить збільшити фінансування в різних напрямах, таких як облаштування укриттів, друк підручників, підтримка Нової української школи та створення сучасних навчально-практичних центрів професійної освіти.

Поділитися цією статтею