29 жовтня відновилось навчання після канікул у столичних школах. Також на уроки прийшли учні деяких міст, які перебувають у червоній зоні, повідомляє ТСН.

Залежно від епідситуації в регіоні в Міністерстві освіти рекомендують початкову школу максимально виводити на очне навчання, а старші класи — на змішане. У червоній карантинній зоні вчитися радять винятково дистанційно.

Київ перебуває в помаранчевій зоні. Там на карантині залишаються 8 шкіл і 587 класів у 186 школах — через захворювання педагогів і учнів.

У Київській області школи в червоній зоні після завершення осінніх канікул переведені на дистанційну форму роботи. У червону зону потрапили Бориспіль, Васильків, Обухів, Бориспільський і Обухівський райони Київської області.

Дитсадки в столичній області продовжують працювати, щоправда, 14 з них поки закрили на карантин.

А от в Івано-Франківську, який теж віднесли до червоної зони, ще 28 жовтня учні повернулися за парти.

У Тернополі (теж «червоному») місцева влада віддала право вирішувати, чи розпочинати очне навчання, директорам шкіл. Тож деякі школи запрацювали. Батьки можуть прийняти це рішення і для власної дитини: за бажання будь-хто може навчатися дистанційно.

У Чернігові із червоної зони за парти сіли тільки учні початкової школи, а старшокласників перевели на дистанційне навчання.

Рівне, Харків, Суми й Миколаїв чекають у червоній зоні на офіційні роз’яснення від представників влади, у якому форматі починати вчитися від понеділка, 2 листопада.

Вінниця, яка в помаранчевій зоні, початкову школу залишила на цей тиждень на канікулах, а старші школярі вже навчаються, але дистанційно.

Запоріжжя, яке також у помаранчевій, з 2 листопада планує відновити очне навчання для початкових класів і дистанційне для всіх інших.

Нагадаємо, що з понеділка 26 жовтня в Україні почало діяти оновлене карантинне зонування.


Поділитися цією статтею