Карантинне зонування в Україні знову оновили. Таке рішення 23 жовтня ухвалила Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Тож з наступного понеділка міста України житимуть за новим розпорядком. В якій карантинній зоні опинилося ваше місто  перевірте просто зараз.

Червона зона:

Чернівці

Тернопіль

Рівне

Суми

Івано-Франківськ

Миколаїв

Полтава

Чернігів

Харків

Хмельницький

Є добрі новини для Тернополя. Під час брифінгу за участі міністра охорони здоров’я Максима Степанова розповіли, що ситуація в місті значно покращилась. Якщо рівень захворюваності залишиться на тому ж рівні, місто може перейти до помаранчевої зони. А ось Ужгород, навпаки, може потрапити до червоної.

Що дозволено?

Робота громадського транспорту залишається без змін. Так само працюватимуть ТРЦ, магазини (виключення  Донецька область). Школи, коледжі та виші можуть працювати в Івано-Франківській, Полтавській, Харківській і Хмельницькій областях.

Заклади громадського харчування продовжать роботу в таких областях: Івано-Франківська, Полтавська, Харківська, Хмельницька, Чернівецька та Чернігівська.

Помаранчева зона:

Київ

Дніпро

Черкаси

Одеса

Львів

Запоріжжя

Вінниця

Луцьк

Житомир

Ужгород

Херсон

Що заборонено?

Хостели й туристичні бази (за виключенням готелів) мусять припинити свою роботу.

Не можуть приймати відвідувачів і розважальні заклади.

Треба буде відтермінувати планові госпіталізації в лікарнях. Не працюватимуть спортзали, фітнес-центри. Є важливе зауваження: роботу дозволено лише тим спортзакладам, які прийматимуть візитерів з розрахунку одна людина на 10 квадратних метрів. Установи культури теж тимчасово припиняють роботу. Не прийматимуть нові зміни в дитячі табори.

Відвідування групових занять у професійних та вищих навчальних закладах дозволено в групах не більш ніж 20 осіб.

Масові заходи дозволені у випадку, якщо присутні не більш ніж 20 осіб.

Кафе, ресторани та інші заклади харчування не працюватимуть з 22:00 до 07:00.

Жовта зона:

Бровари

Кропивницький

Що заборонено?

Відвідувати заклади соціального захисту. Причина  там перебувають люди похилого віку. Винятком є заклади, що надають «кризові послуги». Масові заходи за участі більш ніж 30 осіб  під забороною. Заклади харчування закриваються з 22:00 до 07:00.

Зелена зона

До цієї зони потрапили всі інші міста-щасливчики. Тим не менше, це не скасовує зобов’язання громадян надягати маску під час перебування в приміщеннях чи в громадському транспорті та дотримуватися дистанції.

Поділитися цією статтею