Студент КПІ імені Ігоря Сікорського Ігор Клименко вийшов до фіналу Всесвітньої студентської премії Global Student Prize та став одним із претендентів на нагороду у 100 000 доларів, яку отримає найкращий студент планети. Нещодавно світова премія Global Student Prize оголосила ТОП-10 найкращих студентів з усього світу. До них увійшов і українець Ігор Клименко. У 5-му класі, коли почалася війна в Україні, він зрозумів, що хоче допомогти своїй країні, і почав розробляти роботів для розмінування. Останні два роки активно працює над своїм дослідженням Quadcopter Mines Detector, яке успішно презентує на численних конкурсах та виставках.

Нагороду Global Student Prize заснував Санні Варкі та організація Varkey Foundation. Окрім студентів, вони відзначають ще й найкращих вчителів світу в межах премії Global Teacher Prize.

В Україні премію Global Teacher Prize Ukraine проводить громадська спілка «Освіторія» з 2017 року. У цьому році вона збирає історії мужніх вчителів — героїв освітнього фронту, про яких дізнається вся країна в ефірі національного телемарафону в День вчителя, 2 жовтня. Подати історії можна до 21 вересня за посиланням.

Ігор планує реалізувати свій винахід і почати масове виробництво. Якщо він виграє Global Student Prize, планує використати кошти для залучення нових компаній і організацій, щоб отримати якомога швидше готовий продукт.

Під час визначення фіналіста братимуть до уваги навчальні досягнення, вплив на своїх однолітків, зміни, які здійснює кандидат у своїй спільноті та суспільстві за її межами, подолання складнощів на своєму шляху, креативність та інновації.

Фото «Українська правда»

Поділитися цією статтею