Національний музей Тараса Шевченка та RAVATAR презентували першу офіційну Instagram-сторінку Тараса Шевченка, створену за допомогою штучного інтелекту.

Про це повідомили на сторінках музею.

«На перетині культурної спадщини та технологічних інновацій ми створюємо цифровий простір, де мудрість Шевченка виходить за рамки часу, роблячи історію нашої багатої культури не просто пережитком минулого, але оживляючи її для майбутніх поколінь», — прокоментував подію Дмитро Стус, генеральний директор Національного музею Тараса Шевченка.

Цей соціальний проєкт присвячений популяризації українського мистецтва. Зокрема, завдяки інтеграції творчих здобутків українського поета та художника Тараса Шевченка у світ цифрових технологій. Створений віртуальний образ точно відтворює зовнішність поета, а також володіє великою базою знань, яка охоплює повний спектр його творів. Ця платформа є динамічним репозиторієм, який регулярно поповнюється контентом і пропонує детально дослідити творчу спадщину Шевченка.

Сторінка вже має понад 1000 підписників. Там віртуальний поет коментує свої картини, вітає з Новим роком, а ще — запрошує на виставки власних картин.

Переглянути
Поділитися цією статтею