Тепер за кожен компонент іспиту вступники на аспірантуру мають набрати мінімум 150 балів.

Про це вказано в оновленому Порядку прийому на навчання для здобуття ступенів бакалавра, магістра, доктора філософії / доктора мистецтва у 2024 році.

Єдиний виняток — якщо у вступника є результати минулорічного результату ЄВІ, з ними він може вступати і зі 130 балами за блок з іноземної мови. Але цьогоріч з іноземної мови та блоку загальних навчальних компетентностей необхідно набрати мінімум 16 та 17 балів відповідно. За інформацією джерела в МОН спостерігають велику кількість зареєстрованих на іспит, зокрема чоловіків.

Раніше стало відомо, що майбутнім аспірантам тепер не будуть зараховувати тести з іноземних мов. Сертифікати тестів TOEFL, IELTS та Cambridge з англійської мови, TestDaF з німецької, DELF або DALF із французької тепер враховуватися не будуть. Натомість цьогоріч аспіранту треба надати результати єдиного вступного іспиту, який складатиметься з двох частин: тест з іноземної мови і тест із загальних навчальних компетенцій. Реєстрація на ЄВІ тривала до 29 травня. Реєструють студентів приймальні комісії закладів вищої освіти (як особисто, так і дистанційно). Якщо аспіранти не встигли зареєструватися в основний період, то це можна зробити в додатковий період реєстрації з 17 по 21 червня.

Поділитися цією статтею