Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) спільно з МОН, МВС та ДСНС запустили онлайн-курс «Як навчати дітей мінної безпеки» для освітян, рятувальників та поліцейських, присвячений ефективному викладанню мінної безпеки дітям і підліткам.

Про це повідомили в МОН.

Приблизно 30% території України потенційно забруднено мінами, створюючи серйозну загрозу для дітей. Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий закликав дорослих навчати дітей мінної безпеки та реєструватися на сайті bezpeka.info для участі в курсі.

Онлайн-курс пропонує комплексний план занять для освітян та рятувальників і базується на міжнародних стандартах. Викладачам нададуть практичні інструменти для формування безпечної поведінки на територіях, забруднених мінами. Курс має дві версії: для освітян і окрему для працівників ДСНС та поліції. Він рекомендований Методичною радою Українського інституту розвитку освіти.

Учасники, які успішно закінчать курс, отримають сертифікат про підвищення кваліфікації. Курс, який розроблено за участю фахівців у сфері психології, педагогіки та мінної просвіти, доступний на веб-сайті bezpeka.info.

Переглянути
Поділитися цією статтею