У Києві дітей запрошують на безкоштовні творчі заняття

Діти та підлітки, які перебувають у столиці, зможуть регулярно відвідувати безкоштовні творчі заняття. У час, коли не працюють навчальні заклади та позашкільні гуртки, волонтери щотижня проводитимуть активності у різних районах міста.

Небайдужих активістів у Києві обʼєднав Благодійний фонд «Клуб Добродіїв» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в межах проєкту «Спільно. Точки зустрічі».

Уже відбулися перші заняття у декількох локаціях Києва. З дітьми працюють волонтери, які попередньо пройшли тренінги та консультації психолога щодо взаємодії з дітьми, які отримали травматичний досвід.

Усі активності є безкоштовними та покликані підтримати дітей і підлітків під час війни, залучити їх до творчості, спілкування з однолітками та пропрацювання своїх емоційних станів.

Заняття проводитимуть, орієнтовно, двічі на тиждень. Графік та список локацій доступний у Telegram-каналі: Київ. Дозвілля для дітей і молоді.

Батьки можуть відвідувати заняття разом з дітьми, а у випадку повітряної тривоги в столиці обовʼязково буде організовано переміщення до укриття.

Кожне заняття має свою тематику, повʼязану з однією галуззю мистецтва, креативними індустріями чи соціальними аспектами життя. Серед тем, наприклад, казки, кінематограф, музика, архітектура та дизайн, медіа та комунікації, реклама та маркетинг, професійне майбутнє, місце у житті тощо.

Усі заняття адаптуються за складністю та тематиками під різний вік, який переважає на локації проведення. Активності ж складаються зі знайомства, практичної або тренінгової частини, роботи в групах, а також рефлексії. Так, наприклад, діти можуть написати листа собі у майбутньому, разом створити брендбук України, навчитися розпізнавати фейкові новини та навіть вигадати власний шифр або таємну мову.

Незабаром після старту творчих занять також планується проведення сесій психологічної підтримки для дітей та молоді. До них будуть залучені волонтери та професійні психологи, які перебувають у Києві.

Поділитися цією статтею