Про українську освіту та важливість збереження національної ідентичності українських дітей, які тимчасово або постійно проживають за кордоном, говорили на Світовому конгресі українців. Він проходить у Бухаресті з 12 по 15 квітня, передає Укрінформ

67% діаспорних шкіл (майже дві третини) не мають у своєму розкладі такої важливої навчальної дисципліни, як історія України. Про це розповіла голова Світової координаційної виховно-освітньої Ради Світового конгресу українців Любов Любчик під час панельної дискусії «Українська школа за кордоном: вектор збереження української ідентичності».

Щоб допомогти з цим предметом педагогам за кордоном, освітяни готують інформаційно-методичний  посібник з історії України. Наразі розроблено його структуру та концепцію. Завершити діяльність планують влітку, а вже у вересні 2024 року видання нададуть для апробації вчителям українських шкіл за кордоном. Якщо досвід буде успішним, його планують масштабувати для всіх педагогів, котрі працюють за кордоном з юними українцями. 

Поділитися цією статтею