Понад 17 тисяч учасників вступного іспиту з іноземних мов, що проводився за технологією ЗНО, не змогли набрати мінімальну кількість балів. Результати тестів необхідні для вступу на магістратуру деяких спеціальностей.

Для вступників, які хочуть повторно скласти єдиний вступний іспит (ЄВІ) з іноземної мови, в листопаді проведуть спеціальну третю сесію. Вона буде платною, а результати можна буде використати для вступу 2019 року тільки на контракт.

Відповідний наказ МОН був опублікований сьогодні, 17 липня 2019 року.

Тест з іноземних мав 42 завдання, кожне з яких оцінювали в 1 бал. Пороговий бал предметна фахова комісія встановила на рівні 12 балів.

Цей іспит складали понад 55 тисяч вступників до магістратури, 32% з яких не змогли набрати необхідну кількість балів.

Нагадаємо, єдиний вступний іспит з іноземних мов є обов’язковим для вступу на спеціальності магістратури «Музеєзнавство, пам’яткознавство», «Менеджмент соціокультурної діяльності», «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» галузі знань «Культура і мистецтво», спеціальностями галузей знань «Гуманітарні науки» (крім спеціальності «Філологія»), «Богослов’я», «Соціальні та поведінкові науки», «Журналістика», «Управління та адміністрування», «Інформаційні технології», «Сфера обслуговування», «Публічне управління та адміністрування», «Міжнародні відносини» тощо.

Також значна кількість вступників до магістратури не склала тести з права та правничих компетентностей, що необхідні для вступу на спеціальності «Право» та «Міжнародне право».

Зокрема, тести з права не склали понад 4 тисячі учасників (майже 30%), випробування із правничих компетентностей не пройшли 2 тис з половиною учасників (18%).

Нагадаємо, ці тести проходили понад 14 тисяч осіб.

Поріг «склав/не склав» за правничі компетентності встановили на рівні 8 тестових балів (із 30 можливих), поріг тесту з восьми базових правничих дисциплін склав 36 балів (із 100 можливих).

Студенти створили петицію «Понизити порогові бали ЗНО 2019 для вступу до магістратури, до балів, які були у 2018 році», де нарікають на «логічні помилки в тестах ( із 100 питань 2 дискваліфіковано)» та загалом значно важчий рівень цьогорічних завдань.

Читайте також: Оголосили результатити вступних випробувань у формі ЗНО

Поділитися цією статтею
Автор: