Оновлення стане доступним для користувачів вже зовсім скоро. Із його допомогою можна буде контролювати навчання цілого класу.

Про це розповіла операційна директорка ГС «Освіторія» Анна Сидорук на Серпневій конференції МОН.

В «Освіторії» наразі працюють над десктопною версією інтерактивного застосунку для початкової школи «Вивчаю — не чекаю». Там буде доступним кабінет вчителя, через який він зможе керувати навчальним процесом класу. А на додачу для вчителів-початківців видадуть безкоштовний посібник з готовими планами уроків.

Важливість проєкту підкреслила Олена Онищенко, лідерка проєкту Can’t Wait to Learn Ukraine. Вона наголосила, що цей додаток допомагає дітям надолужувати знання під час війни.

А вчитель початкових класів Віктор Ткач не лише підкреслив можливість користуватися застосунком у будь-якій точці світу, а й наочно продемонстрував фрагмент уроку з трьома учнями Київської школи № 42, які щойно перейшли в третій клас. 

«Нам дуже сподобалися геройчики — це класна ідея», — поділилися враженнями діти.

«Вивчаю — не чекаю» — це інтерактивний застосунок, завдяки якому учні 1–4-х класів зможуть навчатися за шкільною програмою. Він створений громадською спілкою «Освіторія» спільно з міжнародною організацією War Child Holland за підтримки Міністерства освіти і науки України. Розробка застосунку розпочалася влітку 2022 року у відповідь на нові виклики в освіті в умовах війни. Його мета — за допомогою гейміфікованого підходу залучити учнів початкових класів до навчання.

Поділитися цією статтею