Рада виконавчих директорів Світового банку виділила 1,49 млрд доларів на виплати зарплатні вчителям і держслужбовцям. Про це повідомили у пресслужбі Світового банку.

Зокрема, ідеться про проєкт «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні». Це частина пакета підтримки в понад 4 млрд доларів від Світового банку.

Проєкт отримав фінансові гарантії від Великобританії, Нідерландів, Литви та Латвії; паралельне фінансування від Італії та очікувані майбутні гарантії, зокрема від Данії. Проєкт також співфінансується зі внесків у новий багатосторонній донорський трастовий фонд (MDTF) від кількох держав, включно зі Швейцарією.

Також міністр освіти і науки Сергій Шкарлет написав у Telegram:

«Друга частина траншу в розмірі 11,4 млн доларів США в межах інвестиційного проєкту «Удосконалення вищої освіти в Україні заради результатів» надійшла до загального фонду державного бюджету.

У березні 2022 року МОН спільно з Мінфіном здійснили реструктуризацію частини позики Міжнародного банку реконструкції та розвитку на суму 100 млн доларів США.

У квітні цього року загальний фонд державного бюджету України вже отримав 88,6 млн доларів США.

Таким чином від Світового банку надійшло 100 млн доларів США. Ці кошти будуть використані для соціальних виплат — зарплат, пенсій, стипендій тощо», — повідомив міністр.

Освітній омбудсмен Сергій Горбачов повідомив, що його служба постійно отримує скарги від учителів про скорочення зарплат та примушення писати заяви про відпустки своїм коштом.

«Все це відбувається під гаслом: «Грошей нема!». Так от, у мене гарна новина для освітян — ГРОШІ Є! Світовий банк цільовим призначенням виділяє півтора мільярда доларів США саме на зарплати держслужбовцям та педагогам», — написав Горбачов.

Поділитися цією статтею