Україна отримає 1,5 млрд доларів від Світового Банку для оплати роботи працівників бюджетної сфери, зокрема, установ освіти, повідомляє Міністерство фінансів України.

Кабінет Міністрів схвалив рішення про утворення делегації від України для участі у переговорах з представниками Міжнародного банку реконструкції та розвитку щодо укладення Угоди про фінансування проекту «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні».

У квітні Світовий банк надав пропозицію Уряду України для старту підготовки нового інвестиційного проекту з невідкладної підтримки надання державних послуг в Україні.

У рамках цього Проекту за підтримки Міжнародного банку реконструкції та розвитку та Міжнародної асоціації розвитку Україна отримає позику у розмірі 1,492 млрд доларів США.

«Кошти будуть спрямовані на відшкодування видатків держбюджету, здійснених для забезпечення оплати праці працівників державних органів та бюджетних установ освітньої сфери, як на національному, так і регіональному рівнях», – зазначають у міністерстві фінансів.

Поділитися цією статтею