Протягом десяти днів у кінотеатрах одинадцяти міст триватиме найбільший український кінофестиваль для дітей і підлітків. Відвідування безоплатне за умови попередньої реєстрації. Медіапартнером фестивалю є Освіторія.Медіа.

Розпочалася реєстрація на безплатні покази 11-го Чілдрен Кінофесту, який триватиме з 7 до 16 червня за підтримки ЮНІСЕФ. Захід відбудеться в кінотеатрах Києва, Львова, Вінниці, Житомира, Дніпра, Луцька, Одеси, Полтави, Хмельницького, Чернігова та Запоріжжя. Глядачам покажуть новинки анімації з Великої Британії, Люксембургу, Франції, Ірландії, Угорщини, Словаччини, Чехії та Норвегії, пригодницьке кіно з Нідерландів та Німеччини, класичну космооперу від знаменитого автора коміксів Мьобіуса, добірку найкращих короткометражних стрічок, знятих дітьми, і торішнього переможця Чілдрен Кінофесту.

У межах фестивалю також відбудеться низка подій від офіційного партнера — Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). Зокрема, представлять мультсеріал «Іскорки суперсил» — частину однойменного проєкту, до якого входять безплатні продукти й методики для навчання й розвитку дошкільнят: ляльковий театр, розмальовки, серія мультфільмів та книга казок. Проєкт створила команда експертів ЮНІСЕФ Україна за підтримки Міністерства освіти і науки України для платформи для розвитку дошкільнят «НУМО». 7, 8 і 11 червня в усіх містах (за винятком Львова та Запоріжжя) на фестивальних майданчиках діятимуть дитячі точки «Іскорки суперсил», де діти й дорослі зможуть краще познайомитися з Іскорками через різноманітні розвивальні заняття, ігри, руханки, майстерки та майстер-класи. 7 червня у фестивальному центрі в Будинку кіно планується виступ співачки Світлани Тарабарової з піснею для підтримки ментального здоровʼя дошкільнят «Я і Ти».

Бронювання безплатних квитків відкривається на сайті Чілдрен Кінофесту поступово: з 30 травня можна зареєструватися на фільм-відкриття, з 31 травня — на другий день фестивалю і так далі.

Долучитися до фестивалю можна також віртуально: в онлайн-кінотеатрі Чілдрен Кінофесту можна буде переглянути мультсеріал «Іскорки суперсил» від ЮНІСЕФ Україна, добірку фільмів — фіналістів Дитячого кіноконкурсу, ретроспективну стрічку «Володарі часу», торішнього переможця «Душа команди», а також спеціальну програму «Коли ще звірі говорили» — добірку стрічок про тварин, до якої ввійшли хіти з попередніх едицій Чілдрен Кінофесту. Перегляд онлайн-програми можливий лише на території України (за винятком фіналістів Дитячого кіноконкурсу, які будуть доступні глядачам з усього світу).

Чілдрен Кінофест — найбільший в Україні кінофестиваль для дітей і підлітків, створений з метою виховання нового покоління кіноглядачів в Україні, розвитку практик сімейного культурного дозвілля та просування мистецтва кіно. За весь час від заснування у 2014 році подію відвідали майже 300 тисяч глядачів. Від започаткування Дитячого кіноконкурсу на нього було подано вже понад півтори тисячі робіт, 31 з яких була відзначена призами.

Поділитися цією статтею