Вчителі та батьки намагаються враховувати, що діти нині часто страждають від тривоги. Та дорослі можуть не лише це, а й допомагати маленьким українцям відновлювати психологічне здоров’я. Практичні матеріали для цього — у новому освітньому серіалі на платформі «Дія.Освіта» «Вчимося разом». Вісім серій розроблено фахівцями ГО Gen.Ukrainian та Мінцифри.

Особлива увага в серіалі приділена вчителям, адже вони є ключовою складовою відновлення молодого покоління, травмованого війною. Практичні інструменти дають змогу стати підтримкою та опорою дітям, плекати стійкість, допомагати контролювати емоційний стан, відновлювати ресурси, опановувати базові техніки саморегуляції.

У серіалі є наукова інформація про те, як мозок реагує на стрес, які реакції він запускає і що з цим робити. Він навчає розпізнавати травмовану дитину, впоратися з багатьма факторами, що викликають дитячі травматичні психологічні стани, обирати правильну стратегію допомоги. Серед різноманітних інструментів: техніки керованих спогадів, способи упоратися з навʼязливими думками. Окремий блок інформації — про те, як надати допомогу дітям з особливими освітніми потребами (зокрема, із розладами аутистичного спектра). 

Також на платформі «Дія.Освіта» доступні методичні рекомендації від Gen.Ukrainian для вчителів і всіх, хто працює з дітьми. Це матеріали як для групової, так і для індивідуальної роботи. 

Поділитися цією статтею