До Дня вчителя вийде спеціальний випуск інформаційного проєкту «Суспільне. Спротив». Телеглядачі побачать історії освітян з різних регіонів України: як змінилося їхнє життя під час повномасштабної війни.

Його підготували Суспільне Чернігів разом із регіональною командою Суспільного Мовлення у партнерстві з премією Global Teacher Prize Ukraine від «Освіторії». Проєкт вийде на регіональних телеканалах Суспільного Мовлення* у суботу, 1 жовтня, о 13:00 (з повтором у неділю 2 жовтня в той самий час).

Історії, які зібрали команди Суспільного та Global Teacher Prize Ukraine, зворушують. Їхні герої — приклади витривалості, роботи за покликанням, адаптації до нових воєнних реалій.

«Це абсолютно різні історії вчителів, яких війна поставила перед викликами. Наприклад, вчителька початкових класів з Харкова Валерія Гукова, яка 42 дні вчила дітей просто з бомбосховища. Розкажемо про виховательку Центру соціально-психологічної реабілітації, яка під обстрілами вивозила із заблокованого Чернігова 30 дітей віком від 3,5 до 16 років. Це вчитель фізкультури з Кропивницького, який вирішив, що за таких умов він буде кориснішим на фронті. Ми покажемо школи, які за одну мить розсипалися від ударів російської армії, але це не зупинило навчання. Воно попри все триває зусиллями і надзусиллями людей», — ділиться ведуча проєкту, журналістка Суспільне Чернігів Аліна Клименко.

Переглянути випуск можна на сайтах телеканалів та YouTube-каналі Суспільне Новини.

Поділитися цією статтею