На сьогодні необхідно збудувати приблизно 2,5 тис. обʼєктів.

Про це заявив Оксен Лісовий.

У бюджеті на 2024 рік для будівництва укриттів передбачено державну субвенцію в розмірі 2,5 млрд грн. Наразі громада витрачає орієнтовно 5 місяців на проєктно-кошторисну документацію (ПКД) і приблизно 1–1,5 млн грн на це для кожного закладу освіти. Саме тому в МОН уже підписали меморандум про взаєморозуміння із Житомирською міською радою та Представництвом Дитячого фонду ООН UNICEF Ukraine.

«У межах підписання меморандуму будуть розроблені типові проєкти будівництва укриттів, що дозволить громадам скоротити час на ПКД до 1–1,5 міс. і витрачати кошти суто на геологічні роботи із привʼязкою до конкретної місцевості. Це від 2 млрд грн економії загалом, а також стандартизація підходів для будівництва укриттів по всій Україні», — прокоментував міністр.

У міністерстві зазначили, що на наступний рік на освіту загалом заклали майже на 22% більше, ніж 2023 року — 171,2 млрд грн, з них 111,8 млрд — конкрето на середню освіту. Це дозволить збільшити фінансування в різних напрямах, таких як облаштування укриттів, друк підручників, підтримка Нової української школи та створення сучасних навчально-практичних центрів професійної освіти.

Поділитися цією статтею