Найгірші результати показали вчителі математики: допустили далі лише 187 педагогів, а не склали іспит 286.

Статистику проходження сертифікації оприлюдинили на сайті УЦОЯО. 

Перший етап сертифікації успішно пройшли загалом 1436 педагогів. До наступного етапу допустили 473 вчителів української мови та літератури, 101 — не склали сертифікацію. Також успішно склали сертифікацію 776 вчителів початкових класів, 602 показали негативний результат. Найгірші результати показали вчителі математики: допустили далі лише 187 педагогів, а не склали іспит 286.

Тих учасників сертифікації, які за підсумками цього етапу набрали менш ніж 60% від максимальної кількості тестових балів, уважають такими, що не склали іспиту, тому їх не допущено до участі в наступному етапі. Інформацію про допущення чи недопущення до участі в наступному етапі сертифікації 20 березня розмістили в кабінетах учасників сертифікації.

Реєстрація цьогоріч тривала з 15 по 30 січня 2024 року у два етапи: основний (15–25 січня) і додатковий (26–30 січня). Однак педагогічні працівники, які працюють за відповідним профілем за сумісництвом чи суміщенням, та керівники з педагогічним навантаженням взяти участь у сертифікації не могли.

Поділитися цією статтею