«Шрифтова абетка української ідентичності» отримала золото в категорії Integrated Identity Application European Design Awards. І на додаток — Jury Prize, головну нагороду фестивалю.

Про це повідомив очільник Projector Foundation Олександр Трегубов.

«Три президенти жюрі одноголосно обрали Абетку найкращим проєктом 2024. Головне тут не нагороди, а те, що креативний голос України у світі продовжує звучати. І це звучання цікаве, самобутнє та яскраве», — зазначив він.

За словами Олександра Трегубова, за допомогою шрифту організатори хотіли розказати світові про те, які українські шрифти самобутні і круті — через важливі історії Української культури. 

«Шрифтова абетка української ідентичності» (Projector Foundation) — це сайт з інтерактивною абеткою української мови, де кожна літера позначає свій символ (Ж — Живий ланцюг, Т — Тризуб Володимира Великого, У — Українські січові стрільці). Сторінка кожної літери оформлена одним з українських новітніх шрифтів з доданим профайлом авторів шрифтів та посиланням на ліцензійне використання. Мета проєкту — наголосити на ролі шрифтів у формуванні української візуальної культури та продемонструвати суспільству напрацювання наших дизайнерів. Сайт переглянули вже понад 148 тисяч разів.

Поділитися цією статтею