16-річна Діана Бурдейна визнана рекордсменкою України в номінації «Наймолодша українка, яка підтвердила володіння англійською мовою на рівні С1 Academic».

Про це повідомила керівниця Національного реєстру рекордів Лана Вєтрова.

Діана — учениця 11-Б Заставнівського опорного ЗЗСО в місті Заставна Чернівецької області. За словами Лани Вєтрової, такого рівня знань англійської мови здобувають 20–22-річні випускники ЗВО в разі успішного складання іспиту. 

С1 — це просунутий академічний рівень і п’ятий показник за шкалою CEFR (загальноєвропейської компетенції володіння іноземною мовою).

«Це ті знання, які дають змогу не лише глибоко відчувати мову в найширшому спектрі складних тем, а й розпізнавати прихований сенс, вживати ідіоми, специфічну лексику, термінологію, робити синхронні професійні переклади, а також ефективно використовувати англійську мову в академічних колах і впевнено комунікувати в науковому середовищі», — зазначила керівниця реєстру.

Разом із Сертифікатом про рекорд експерт Національного Реєстру Рекордів Павло Горішевський вручив дівчині грант на безоплатне навчання в одному з приватних університетів Західної України.

Фото: Facebook-сторінка Лани Вєтрової.

Поділитися цією статтею