Мета проєкту «План.Дій.Основи» — сформувати в підлітків власне цілісне уявлення про повоєнне відновлення країни, а також зрозуміти свою роль у цьому процесі.

«План.Дій.Основи» поєднує мистецьку та освітню практики. Вчителі разом з учнями зможуть досліджувати новітню історію України та її вплив на сьогодення. Для цього пропонують зрозумілий молоді формат — постери. Учням буває важко осягнути всі перипетії історичних подій. А такі плакати в доступній формі покажуть послідовність історії.

34 плакати зображують різні періоди історії — від набуття Україною незалежності до сьогодення. Кожна ілюстрація — це мікс подій певного року, що знайомить з українським мистецтвом, громадянськими рухами, економікою, науковими та спортивними досягненнями. Є навіть культові меми. Історія про 2024 рік залишиться відкритою. Постер матиме «‎білі плями» — їх школярі зможуть доповнити самостійно. До розробки плакатів залучили 15 ілюстраторів. Оптимальним місцем для обговорення плакатів автори проєкту вважають шкільні укриття.

Організатори надрукують 100 комплектів по 10 постерів. Їх передадуть безкоштовно тим вчителям, які вже залучають учнів до відбудовчих проєктів або планують це робити. Перші комплекти постерів отримають найактивніші учасники презентації проєкту у Львові в четвер, 25 квітня, 15:00-16:30. Зареєструватися на презентацію можна за посиланням. До участі запрошують місцевих освітян, учнів 8-11-х класів, представників громадських організацій, які працюють у сфері неформальної освіти та відбудови.

Для решти педагогів проведуть два онлайн-тренінги по роботі з плакатами в укриттях 29 квітня та 2 травня. Кількість місць обмежена, тож радять реєструватися за лінком.


Поділитися цією статтею