В Україні незабаром відкриють дев’яту Школу Супергероїв, де зможуть навчатись діти, які перебувають на тривалому стаціонарному лікуванні.

У Національному інституті раку запрацює освітній простір для маленьких пацієнтів. Для майбутнього класу виділено просторе світле приміщення. Організатори проєкту показали, як виглядатиме майбутня Школа — вже готова візуалізація дизайну.

З ергономічними індивідуальними партами та стільцями, комфортною зоною відпочинку. А м’які пуфи прямо в класі, стельові світильники з нестандартним розміщенням та додаткова підсвітка вздовж однієї зі стін є його родзинками.

«Всією командою проєкту «Право на освіту» разом з кураторкою та хрещеною мамою Шкіл Супергероїв Наталею Мосейчук працюємо, аби відкрила свої двері дев’ята Школа», — повідомляють організатори.

Наразі в Україні відкрито 8 Шкіл Супергероїв: у Києві в Охматдиті (три класи, бібліотека та літній інклюзивний майданчик), у Херсоні та Хмельницькому, дві школи — у Дніпрі та дві — у Житомирі, наприкінці 2021 року відкрили освітній простір у Харкові.

На початку 2022 року почала роботу державна установа «Школа Супергероїв». 28 освітніх центрів планують відкрити при лікарнях у всіх регіонах України. Досі лікарняною освітою опікувались волонтери за ініціативи Наталі Мосейчук.

Поділитися цією статтею