У всіх регіонах більшість населення вважає, що українці долають внутрішні суперечності і йдуть шляхом згуртування. 

Про це стало відомо з опитування Київського міжнародного інституту соціології, проведеного 29 листопада — 9 грудня 2023 року.

Загалом на кінець 2023 року більшість опитаних (69%) дотримувалися думки, що українці потроху долають суперечності та йдуть шляхом до згуртованої політичної нації. Частка тих, хто бачить поглиблення суперечностей і розкол, скоротилася до 25%. Решта 6% не змогли визначилися зі своєю думкою. Відносно більше таких на Заході (74%) і в Центрі (69%). Водночас і на Півдні та Сході переконлива більшість бачить згуртування в єдину політичну націю (відповідно, 66% і 65%).

Упродовж 29 листопада — 9 грудня 2023 року Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів власне всеукраїнське опитування громадської думки «Омнібус». Було опитано понад 1000 респондентів з усіх регіонів України (крім АР Крим). Опитування проводилося серед дорослих (у віці 18 років і старше) громадян України, які на момент опитування проживали на території України (у межах, які контролювалися владою України до 24 лютого 2022 року).

Поділитися цією статтею