Хорошими варіантами для перегляду стануть «Різдвяні канікули», «Людина, яка винайшла Різдво» та «Різдвяне диво Джонатана Тумі».

«Різдвяні канікули», 1989

Ця комедія — третя історія про канікули сім’ї Грізволдів. Цього разу вони спільно святкують Різдво. Батько сімейства хоче провести його в старомодному стилі. Але все йде не за планом: запрошені родичі створюють незручності, гірлянда не працює, ялинка палає, кузен із сім’єю приїздить без запрошення. Проте батько Кларк не здається, він хоче зробити свій будинок найкрасивішим у це свято та прикрашає його величезною кількістю ліхтариків.

Фільм трохи безглуздий та наївний, але показує, що життя не таке вже й складне та є щасливі моменти у колі сім’ї. Комедія з ноткою сентиментальності та різдвяним настроєм може сподобатися і дорослим, і юним глядачам.

«Людина, яка винайшла Різдво», 2017

Існує багато екранізацій «Різдвяної пісні у прозі», проте цей фільм — історія написання самої повісті. Після кількох невдач з книгами та відмов від видавців Чарльз Дікенс вирішує видати нову книгу самостійно. Друзі пророкують твору провал, адже різдвяна книга не може бути популярною в Лондоні, де після кількох революцій вже забули про свято.

У фільмі є дві історії — сюжет книги та сімейний конфлікт Дікенса. Вони переплітаються та розкривають неочікувані сторінки із життя головного героя. Звісно, усе закінчується добре і книга повертає дух Різдва до Лондона.

«Різдвяне диво Джонатана Тумі», 2007

Ця зворушлива історія є екранізацією однойменної книги Сьюзен Войцеховськи про хлопчика Томаса, який зумів увійти в життя нещасного та завжди похмурого чоловіка, який втратив свою сім’ю і здатність радіти життю. Джонатан Тумі був різьбярем по дереву, а Томас загубив фігурки до вертепу, які щороку ставив з батьком на Різдво біля ялинки. Тож вони з матір’ю просять різьбяра встигнути до Різдва виготовити нові фігурки і щоразу приходять, щоб подивитися, як той виконує їхнє замовлення.

Хлопчику вдалося подружитися з чоловіком, якого інші діти вважали диваком, та змусити його усміхатися.

Більше варіантів для дозвілля можна переглянути за лінком.



Поділитися цією статтею