Міністерство енергетики України, а також оператори ринку енергопостачання роблять усе можливе, щоб запобігти вимиканню електроенергії в тих закладах освіти, де проводиться НМТ. Однак повністю зарадити проблемі неможливо.

Про це повідомили в УЦОЯО. 

Передбачити графік проведення НМТ, який би враховував усі вимкнення, також неможливо. Чимало тестових центрів під’єднані до тих самих ліній електропостачання, що й інші споживачі. Використання електрогенераторів також не може повністю вирішити проблеми, адже в цьому разі залишається питання відсутності інтернет-зв’язку. Крім того, доступні в закладах освіти електрогенератори не завжди мають необхідну потужність.

Учасник може подати заяву для участі в додатковій сесії тестування, якщо під час основної сесії через повітряну тривогу, технічні проблеми або відсутність електроенергії він не мав змоги виконувати тест понад дві з половиною години. Скористатися своїм правом і взяти участь у додатковій сесії чи чекати початку / продовження / завершення тестування в межах основної сесії — добровільний вибір кожного.
Якщо таке станеться під час додаткової сесії, то вступникам нададуть ще одну можливість для проходження НМТ.

«Нам дійсно прикро, що цьогорічним вступникам доводиться проходити через такі випробування, але водночас ми впевнені, що кожен і кожна врешті зможе реалізувати свій шанс на вступ завдяки успішному складанню НМТ. Для цього ми разом з нашими партнерами на всіх рівнях докладемо максимальних зусиль!» — зазначили в УЦОЯО.

Поділитися цією статтею