Ігор Клименко навчається на фізико-математичному факультеті Київського політехнічного інституту. Ігор захоплений вирішенням глобальної проблеми протипіхотних мін. У 5 класі, коли почалася війна в Україні, він зрозумів, що хоче допомогти своїй країні і почав розробляти роботів для розмінування.

Останні два роки активно працює над своїм останнім дослідженням Quadcopter Mines Detector, яке успішно презентує на численних конкурсах та виставках.

Ігор розробив два робочих прототипи свого пристрою і зараз працює з інвесторами та різними організаціями для швидкого впровадження в реальних умовах, щоб допомогти зменшити кількість жертв вибухових пристроїв і почати відбудову України. Зараз Ігор бере участь у бізнес-проєкті UF Startup School Beginner 2022 і незабаром планує підписати з цією організацією угоду про співпрацю.

Також Ігор планує реалізувати свій винахід і почати масове виробництво, тому, якщо він виграє Global Student Prize, він планує використати кошти, щоб залучити більше компаній і організацій, щоб інвестувати в готовий продукт і розгорнути його якомога швидше.

Нагадаємо, що всього у фінал вийшли 50 претендентів на номінацію, а переможець отримає 100 тисяч доларів за навчальні досягнення, вплив на своїх однолітків, зміни, які здійснює кандидат, у своїй спільноті та суспільстві за її межами, подолання складнощів на своєму шляху, креативність та інновації.

Більше про номінацію на сайті

фото взяті з сайту Novynarnia

Поділитися цією статтею