На телеканалі ПЛЮСПЛЮС відновився показ анімаційного соціально важливого проєкту «Говоримо українською», створеного свого часу за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України.

Щодня о 8:00 на дітей та їхніх батьків очікують епізоди проєкту (по одному в день), де герої всесвіту ПЛЮСПЛЮС розкриватимуть актуальні теми, повʼязані з вивченням української мови. Проєкт створений в ігровій та розважальній формі. А теоретична база «Говоримо українською» ґрунтується на порадах мовознавця Олександра Авраменка, доцента Київського університету ім. Б. Грінченка, автора серії навчальних посібників для підготовки до ЗНО.

«Ми в ПЛЮСПЛЮС протягом вже понад десяти років створюємо велику кількість авторського українськомовного контенту для дітей, розповідаємо про патріотизм та цінності, які роблять нас справжньою нацією сміливців. Тому в межах «Плюсуй українську» ми будемо ділитися власною експертизою, транслювати такі мультсеріали, як «Говоримо українською», що є справжньою прикладною базою для вивчення мови, а також ініціюватимемо нові активності», — прокоментувала Іванна Найда, генеральна продюсерка телеканалу.

Телеканал ПЛЮСПЛЮС є одним з майданчиків та ідейних натхненників мультиплатформенного проєкту 1+1 media «Плюсуй українську», який стартував нещодавно. Проєкт має на меті популяризацію української мови та культури, тому буде реалізована серія ініціатив та масштабних акцій і за участі ПЛЮСПЛЮС. Повернення «Говоримо українською» в ефір — перший з таких кроків.

Поділитися цією статтею