Перша леді розповіла, що навіть в умовах війни робота над реформою буде продовжена.

Про це вона зазначила у своєму Telegram-каналі.

«Саме напередодні вторгнення ми запустили реформу шкільного харчування, щоб годувати корисно і якісно водночас. Ми не тільки змінили нормативну базу, розпочали оновлювати шкільні харчоблоки, навчати кухарів – ми прагнули сформувати культуру здорового харчування, через школу принести знання про правильну їжу не тільки дітям, а й їхнім сім’ям. Це мало вплинути не лише на учнів – на всю країну», – йдеться у дописі.

І хоча над стратегією реформи розпочали працювати ще минулого січня, актуалізували її деілька днів тому. Під час стратегічної сесії були представлені чотири напрямки подальшої роботи, а саме:

– Організація якісного харчування: закупівлі та фінансування.
– Відновлення та модернізація харчоблоків: комплексний підхід. Впровадження та дотримання системи НАССР.
– Розвиток кадрового потенціалу.
– Формування культури здорового харчування. Впровадження нових норм та меню.

У стратсесії взяли участь представники МОЗ, МОН, Мінекономіки, Мінагрополітики, Мінвідновлення, ДПСС, АМКУ, ДП «Прозорро», державні установи, громадські організації, міжнародні донори.

«Отже, реформа шкільного харчування знову на часі. Може навіть більше, ніж рік тому. Бо тепер йдеться не лише про меню та поживність. Йдеться про піклування, про турботу. Це саме те, що дає силу всім нам триматися під час нашого протистояння загарбнику», – прокоментувала відновлення роботи Олена Зеленська.

Поділитися цією статтею