Сьогодні росіяни вдарили по типографії Фактор-друк у Харкові. Є загиблі і поранені.

Про це повідомили у видавництві. 

Про наслідки вже написала Харківська обласна прокуратура. На місці сталася масштабна пожежа. Сім людей загинули, ще 16 — травмовані. Всі постраждалі — працівники підприємства. Триває розбір завалів. Удари були завдані з території бєлгородської області рф.

Фактор-друк — типографія, яка входить до групи компаній Фактор. Видавництво Vivat і книгарні Vivat — також входять до холдингу. Це один з найбільших типографських комплексів повного циклу у Європі, тож друкуються там не лише книжки видавництва Vivat, а й практично усіх українських видавництв.

«Важко про це писати без сліз. Співчуття рідним і близьким загиблих», – зазначили у видавництві. 

Освітні лідери думок в мережі почали закликати українців підтримати видавництво.

«Будь ласка, купіть сьогодні книжки харківського видавництва Vivat Сьогодні ракета попала в друкарню Фактор-Друк, де друкуються книжки видавництва Віват та інших видавництв. Загинули люди. Це найскладніше і те, що неможливо виправити. В іншому – ми можемо допомогти. Так хочу, щоб всі, хто працює в видавництві, одразу бачили нашу підтримку», – закликала українців психологиня Світлана Ройз. 

«Що кожен і кожна з нас може зробити тут і зараз? Підіть на сайт одного з видавництв. Наприклад, Vivat, яке входить до групи компаній Фактор, і купіть книгу. Або дві. І плекайте свою ненависть і зневагу до ворога. Її не буває забагато», – написала директорка благодійного фонду savED Олена Северенчук.

Редакція Освіторія.Медіа висловлює співчуття родинам загиблих. І також закликає придбати книжку у видавництві у знак солідарності та підтримки.

Придбати


Поділитися цією статтею