Сьогодні, 24 лютого 2022 року, в Україні введено воєнний стан. Міністерство освіти надало інструкції, як мають працювати навчальні заклади і якими є обов’язки посадовців — керівників департаментів освіти і навчальних закладів.

Президент підписав відповідний Указ №64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», який підтримано Верховною Радою.

Воєнний стан запроваджено з 5:30 24 лютого 2022 року строком на 30 діб.

МОН закликало зберігати спокій і розсудливість. Всі заклади освіти, за можливості, здійснюють навчання в дистанційній формі. У міністерстві нагадали, що краще залишатися вдома.

Детально дії керівників департаментів (управлінь) освіти і науки обласних державних адміністрацій, закладів вищої, фахової передвищої та професійної (професійно-технічної) освіти, підприємств, установ і організацій, що належать до сфери управління МОН розписано на офіційному сайті.

Крім цього, презентовано оновлений довідник «У разі надзвичайної ситуації або війни», в якому зібрані поради, як захистити себе в кризовій ситуації.

Також у міністерстві ще раз нагадали про важливість орієнтуватися на офіційні повідомлення державних органів влади України, Нацполіції, РНБО, Міноборони, місцевих органів влади та не ігнорувати рекомендації:

Поділитися цією статтею