Аудіювання під час ЗНО з англійської, на яке найбільше скаржилися учасники, не змогли пройти 0,02% учасників. Про це повідомляє МОН. 

Разом з тим правильні відповіді на абсолютно всі завдання дали 1,4% учасників. 

Усього на аудіювання було виділено 16 балів. Серед учасників тестування більше тих, хто отримав з нього від 9 до 16 балів, ніж тих, хто отримав від 0 до 8 балів, що вказує на те, що тест був помірної складності. 

З 16 завдань одне (№ 14) виявилося дуже легким, його виконали понад 80 % учасників тестування, одне – легким (№ 1), його виконали 79 % учасників тестування, усі інші – оптимальними (їх виконали від 40 до 59% учасників тестування).



До Українського центру також надходили численні скарги про нібито нерівність умов, у яких перебували учасники тестування під час прослуховування аудіозаписів, знаходячись в різних аудиторіях або на різних місцях аудиторії. У 74,2% аудиторій принаймні один учасник набрав від 13 до 16 балів (із 16 можливих) за аудіювання. Вибірковий аналіз решти аудиторій засвідчує, що рівень виконання частини аудіювання тесту відповідає потенційним можливостей учасників, які знаходилися в аудиторії. 

Окрім звернень щодо високої складності завдань на аудіювання, також надходили скарги про невідповідність окремих завдань частини тесту «Використання мови» вимогам навчальним програмам. Фахівці центру проаналізували психометричні характеристики всіх завдань цього розділу й підтвердили необхідність ретельного змістовного аналізу завдань № 51, № 55 та № 58 під час формування шкали переведення тестових балів учасників тестування, які навчалися на рівні стандарту, у шкалу 1–12 балів результатів державної підсумкової атестації.


Детальніше про результати попереднього аналізу проведення зовнішнього незалежного оцінювання з англійської мови


Поділитися цією статтею