Склали щорічний рейтинг найкращих шкіл України за підсумками ЗНО 2019 року. Також відомий ТОП-шкіл кожного міста й області України, окрім того є рейтинги шкіл за окремими предметами зовнішнього незалежного оцінювання.

До першої десятки рейтингу потрапили 6 навчальних закладів з Києва, і по одному з Дніпра, Львова, Харкова та Івано-Франківська.

Третій рік поспіль лідером в Україні залишається Львівський фізико-математичний ліцей-інтернат при ЛНУ ім. Франка.

На другу сходинку піднявся столичний ліцей «Інтелект», який посунув на третє місце київський Природничо-науковий ліцей №145.

Технічний ліцей «Київського політеху» посів четверте місце у рейтингу.

На п’ятій сходинці розташувався Дніпровський ліцей інформаційних технологій 



Лідером рейтингу за результатами ЗНО серед областей стала Київська область, посунувши з першого місця на друге Львівську область. Третє місце, посіла Черкаська область (друге місце у 2018 році).

Високі результати тестування також продемонстрували випускники закладів освіти Харківської, Тернопільської та Полтавської областей.

Серед обласних центрів перше місце залишилось за столицею України, на другій та третій сходинках розташувались Тернопіль та Рівне, які посунули з другої на четверту сходинку Львів. Серед лідерів за результатами тестування також опинились Луцьк та Черкаси.

Як і у минулому році, найгірше склали зовнішнє незалежне оцінювання випускники Чернівецької та Закарпатської областей, а також Миколаєва та Чернівців.

Нагадаємо, міністр освіти Лілія Гриневич зауважувала, що не варто оцінювати школи лише за результатами ЗНО.

Поділитися цією статтею
Автор: