Українець Павло Кашко, який отримав бронзу на міжнародній олімпіаді з астрономії та астрофізики в Таїланді, все-таки отримає президентську стипендію, як виняток.

Про це “Освіторії” повідомив заступник міністра освіти і науки Павло Хобзей.

За його словами, Павло не потрапив до офіційної делегації від України, тому що вона формувалася за результатами Всеукраїнської шкільної олімпіади. “А він тоді показав не найкращий результат, було багато учнів, хто виступив краще за нього”, — говорить Хобзей.

Влітку цього року, коли Кашко ще був абітурієнтом, він взяв участь в олімпіаді КНУ ім. Шевченка, і переміг там. Це дало йому можливість отримати запрошення на участь в міжнародній олімпіаді, яка проходила в Таїланді в листопаді.

Нагадаємо, що Павло Кашко написав пост у Facebook, де розповів, що, не зважаючи на успішний виступ на олімпіаді, міністерство так і не внесло його до списків на отримання президентської стипендії. В МОН йому пояснили це тим, що він не був офіційним представником України на змаганнях.

“Коли піднялася вся ця буча, ми підняли документи і розібралися в ситуації. Ми внесемо на колегію МОН подання, щоб його також нагородили президентською стипендію, але у якості винятку”, — сказав заступник міністра.

Очікується, що колегія Міністерства освіти і науки відбудеться на початку січня наступного року.

Поділитися цією статтею