Українець Павло Кашко отримав бронзу на міжнародній олімпіаді з астрономії та астрофізики в Таїланді, але хлопця не внесли в списки на отримання президентської стипендії.

Про це він написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

“Виявилося, що чиновники не внесли мене до жодних офіційних документів — ні до наказу про відбіркові тури, ні до офіційного складу команди від України. До речі, як і Наталію Бажан, котра завоювала срібло”, — пише він.

UPD2: Наказ МОН про присвоєння стипендії Президента України вже підписаний міністром освіти! Дякую всім за підтримку і…

Gepostet von Pavlo Kashko am Sonntag, 24. Dezember 2017

Хлопець зазначає, що він має запрошення від оргкомітету міжнародної олімпіади, де чітко вказано, що вони такі ж члени команди від України, як і решта.

“Стипендія важлива мені не сама по собі, а як визнання моїх зусиль, вкладених протягом більше ніж року, як засвідчення мого найбільшого досягнення зі сторони держави, як знак справедливості, врешті-решт”, — написав він.

В Міністерстві освіти і науки йому відповіли, що до складу претендентів на здобуття президентської стипендії входять лише особи, які були офіційно включені до складу делегації України на Міжнародну учнівську олімпіаду. Тому оскільки вони не видавали наказ про участь Кашка в олімпіаді, то і не можуть включати його до списку претендентів на отримання стипендії.

“Вашим стипендіальним забезпеченням займається заклад вищої освіти, у якому ви навчаєтеся”, — підкреслили в міністерстві.

Поділитися цією статтею