Розпочинається відбір на проєкт «Освітній суп», який передбачає безкоштовні заняття із трьох шкільних предметів та підтримку тьюторів для розвитку навичок самонавчання.

Аби зменшити навчальний розрив у знаннях та компенсувати можливі освітні втрати учнів команда «Навчай для України» започаткувала навчальний проєкт «Освітній суп».

«Освітній суп» — це додаткові безкоштовні онлайн-заняття для учнів 5–10-х класів у групах зі шкільної програми: математики, української мови та історії. Проєкт реалізується освітньою організацією «Навчай для України» спільно з ініціативою ЗНОвУ за підтримки міжнародної організації Save the Children. Із квітня 2022 року це вже 5 хвиля відбору на цей навчальний проєкт.

Тривалість кожної хвилі набору — 6 тижнів. Формат проєкту передбачає по 2 онлайн-заняття з кожного з предметів тричі на тиждень. Від початку навчання у проєкті уже сформувалася спільнота випускників, у команді їх лагідно називають супівцями. Окрім компенсації академічних знань, що були втрачені через війну, проєкт має на меті покращити в дітей навички рефлексії, комунікації та вміння вчитися. Над цим завданням у проєкті працюють тьютори. Це фахівці, які взаємодіють з дітьми з акцентом на формування відповідальності за освітній процес учня та розвиток вміння досягати цілей, навичок аналізу різноманітних джерел тощо. 

Такий сучасний та комплексний навчальний підхід дає свої результати у покращенні не лише мʼяких навичок (soft skills), а й академічних знань. Щоразу після кожної хвилі команда проєкту проводить вимірювання ефективності занять, опитування батьків та учнів щодо якості навчального процесу. До прикладу, за результами опитування, 92% батьків вважають, що дитина покращила знання хоча б з одного предмета, та майже вдвічі більше учнів вказали, що цікавляться історією, ніж на початку програми.

Серед усіх учасників — 30% учнів-ВПО. Навчання в «Освітньому супі» абсолютно безкоштовне. Процес реєстрації передбачає заповнення інформації про учня та контактних даних батьків, аби в подальшому надіслати організаційні інструкції. Остання хвиля у 2022 році розпочинається вже 7 листопада. Додатковий фокус листопадової хвилі — допомога в підготовці до ДПА у 9-му класі або до ЗНО (НМТ) — у 10-му.

Графік навчання повідомляють координатори після реєстрації та розподілу в групи. Розклад зручний для того, щоб діти відпочили після основної шкільної програми та приєднались до «Освітнього супу». Через велику кількість українських учасників, які наразі навчаються за кордоном, проте хочуть приєднатися до проєкту — адаптували зручні години відповідно до зміни часового пояса.

Заповнити заявку можна тут.

Поділитися цією статтею