До нового навчального року, експерти “Освіторії” долучилися до реалізації ініціативи “Спільно до навчання” і розробили практичні рекомендації для батьків та освітян.

Було розроблено:

  • безпекові інструкції з евакуації для дітей, вчителів, батьків, шкільних адміністрацій;
  • правила оснащення укриттів та поведінка в них;
  • розпаковка форматів навчання; активності для дітей у бомбосховищі.

Над документами працювали керівниця Тренінгового центру Ярослава Мозгова та вчителі Новопечерської школи.

“Наша команда від початку війни сфокусувалася на створенні можливостей, щоб 7 мільйонів українських дітей відновили навчання. Разом з UNICEF Ukraine наші експерти долучилися до створення критично важливих інструментів перед початком нового навчального року. Сподіваємося, вони стануть у нагоді тисячам мужніх вчителів, що зараз тримають освітній фронт”, – коментує голова ГС “Освіторія” Зоя Литвин.

Ці та інші матеріали вже можна переглянути та завантажити на платформі Osvita Now. Ще більше матеріалів буде викладено згодом, тож відстежуйте оновлення.

“Спільно до навчання” – ініціатива, спрямована на захист прав кожної дитини, створення можливостей для безперервного навчання навіть під час війни. У її межах буде підтримано освітній процес у школах, де це буде безпечно, а також у закладах, які працюватимуть онлайн, та на рівні громад, щоб надати додаткові можливості для взаємодії.

Спільно до навчання” має три ключові напрями підтримки:

  • надання дітям і вчителям інструментів і матеріалів, що необхідні для доступу до якісної, безпечної та орієнтованої на дитину освіти;
  • створення безпечного освітнього середовища за допомогою відновлення приміщень і бомбосховищ у школах;
  • зміцнення емоційної стійкості дітей та їхніх сімей, що допомагає їм упоратися з труднощами та покращує їхній стан.
Поділитися цією статтею