Вчора, 21 лютого, стало відомо про смерть Ігоря Андрієнкова, вчителя англійської мови на Харківщині.

Ігор був переконаний, що вчитель має підготувати учнів до майбутніх викликів. Він розвивав у своїх учнях критичне мислення та вміння вирішувати проблеми, креативність, цифрову грамотність, життя в громадянському суспільстві, лідерство та здатність вчитися, вміння співпрацювати та комунікувати. Його професійною мрією було обладнати англомовний клуб у своєму закладі (селище Шевченкове), який надасть змогу учням більше часу присвячувати вивченню мови на належному рівні.

«Спосіб наблизитися до освіти 21-го століття — озброїти учнів навичками, які їм будуть необхідні, щоб впоратися з невідомими подіями майбутнього», — казав він.

У 2021 році він став одним з найкращих вчителів країни за версією Global Teacher Prize Ukraine. Також Ігор був активним учасником спільноти «ЕдКемп».


«Ігорю.

Ці рядки даються нам невимовно боляче. І головне слово серед усіх написаних — дякуємо. Дякуємо. Дякуємо. Повторимо ще сотні разів. Завтра, за два місяці та крізь роки. Дякуємо.

За тебе, за стійкість, віру, непохитність, цінності, які було не зламати, за радість, професіоналізм, запал, щирість, справедливість, за твоє вміння зайти в кімнату та стати центром уваги, привернувши всі погляди на себе, за спільні моменти, які тепер стають ще більш цінними. Ми раді, що їх було так багато», —
 саме так згадуюють про вчителя в «ЕдКемп».

Команда «Освіторії» висловлює співчуття близьким Ігоря. Це невимована втрата для освітянської спільноти.

Поділитися цією статтею